Cine-concert: L'INHUMAINE

Synopsis:

L'Inhumaine este un film stiintifico-fantastic francez, lansat in 1924, in regial lui Marcel L'Herbier. Filmul se remarca prin tehnicile sale experimentale si pentru colaborarea multor specialisti de renume in artele decorative, arhitectura si muzica, provocand multe controverse la lansarea sa.
Cine-concert-ul realizat de Karpov not Kasparov a avut premiera la Lyon in aprilie 2019 in cadrul Sezonului Cultural Franco-Roman.
Celebra cantareata Claire Lescot, care locuieste la periferia Parisului, este curtata de multi barbati, printre care un maharajah, Djorah de Nopur, si un tanar om de stiinta suedez, Einar Norsen. La petrecerile ei fastuoase se bucura de atentiile lor amoroase, dar ramane insensibila la avansurile acestora.
In timp ce isi anunta intentia de a pleca intr-o calatorie in jurul lumii, afla ca Norsen s-a sinucis din cauza ei. In timp ce viziteaza locul in care se afla corpul lui Norsen si pe masura ce isi recunoaste sentimentele pentru el, descopera ca el este viu. 
Gelos pe noua relatia care se infiripa intre Claire si Norsen, Djorah o face pe Claire sa fie muscata de un sarpe otravitor. Corpul ei este adus la laboratorul lui Norsen, unde el, prin inventiile sale stiintifice, o readuce la viata pe Claire.

Karpov not Kasparov sunt cunoscuti pentru concertele lor live din intreaga Europa (au cantat in 40 din cele 44 de state europene) dar si pentru seria lor de cine-concerte avantgardiste.
Albumul lor din 2016 a fost declarat cel mai bun al anului de Scena9.ro si "probabil cel mai bun album de gen al ultimilor... 30 de ani din Romania" de catre Muzici&Faze.

Regia:

Marcel L'Herbier

Cast:

Georgette Leblanc, Jaque Catelain, Philippe Hériat

Durata:

2h:15m

An: